Ga naar hoofdinhoud

Waarom ik therapeut ben geworden.

Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?

*Toen ik 20 jaar was had ik depressieve gevoelens, dit heeft de weg voor mij geopend om onderzoek te doen naar mijzelf, mijn jeugdervaringen en mijn gevoelens. Het was een nare aanleiding maar hierdoor sta ik nu veel lichter in het leven en geniet ik van het leven.

*Dat ik relatie met een schoolvriend ben aangegaan, die nu nog steeds mijn man is.

*Met hem een reis van 3 maanden heb gemaakt door Amerika.

*De geboortes van onze 3 zonen.

Waarom ben je therapeut geworden?

Toen de 3-jarige opleiding bij Phoenix op mijn pad kwam, wilde ik heel graag professioneel mensen mogen helpen. Wat ik al deed met vriendinnen. Zelf heb ik met hulp van verschillende therapeutische vormen mijn eigen achtergrond diep onderzocht. Dit alles heeft mij een veel prettiger en blijer leven gegeven. Ik wens dat ook andere toe en wil daarin graag wat voor de ander betekenen en mijn kennis, ervaringen en inzichtendelen.  

Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?

Dat ik zie hoe er ontspanning ontstaat bij de cliënt als er een inzicht komt en als ze voelen dat het waar is wat ze net hebben ervaren. 

Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?

Als ik met opstellingen werk, dat ik echt niet van tevoren kan bedenken hoe het is. Als ik in overgave begeleid dan is het altijd weer verrassend wat er voor de cliënt naar voren komt en dat de cliënt ervaart dat het klopt.

Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?

Een wandeling gemaakt met een vriendin in prachtige natuur, fijn om dan de tijd te hebben om bij te kletsen.

Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?

Bovenal hoop ik dat in beide gevallen mijn gezondheid nog steeds goed is.

Over 5 jaar zullen al mijn kinderen met grote waarschijnlijkheid op zichzelf wonen, dus zal het rustiger zijn in de thuissituatie.

Ik hoop dat ik dan nog steeds een goed lopende praktijk heb.

Dat ik daarnaast een onlinecursus heb ontwikkeld waardoor ik nog meer mensen kan bereiken om hun te helpen hun eigenwaarde te versterken. 

Als het weer mogelijk is om familie-opstellingen in groepsverband te organiseren.

Over 10 jaar zou ik het leuk vinden als ik oma zou zijn geworden.

Naast mensen blijven begeleiden online of in mijn praktijk, hoop ik samen met mijn man camperreizen te organiseren en te begeleiden in Noord-Amerika.

Wat zijn je hobby’s? Wat doe je in je vrije tijd?

Wandelen, met mijn man/met vriendinnen

Naar musea gaan.

Lezen

Bakken

Films kijken

Als het weer kan in verband met corona:

Naar dance- events/festivals gaan.

Naar theatervoorstellingen samen met mijn man of kinderen te gaan.

Met mijn man motortrips maken.

Andere steden en landen ontdekken.

Waar word jij blij van?

Samen iets leuks doen met mijn man en/of kinderen en vriendinnen.

Een mooi gesprek hebben met mijn man, kinderen en vriendinnen.

Heb je een partner en/of gezin?

Ik ben getrouwd, we zijn al 34 jaar samen.

We hebben 3 zonen van 23, 20, en 18 jaar

Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?

Jazeker. Mijn jeugd voelde nogal onveilig. Voor het eerst ben ik in therapie geweest toen ik 20 jaar was. In de loop van de jaren heb ik verschillende soorten therapie gehad. Ik had elke keer weer de behoefte om mijzelf beter te leren kennen en een verdieping in mijn thema’s in mijn leven te ervaren. Ik ben begonnen met sessies waarin alleen werd gepraat, maar gaandeweg merkte ik dat andere therapieën meer tot de kern kwamen. Het heeft mij zoveel meer inzicht gegeven en daardoor rust. Ik voel mij echt gelukkig hoe ik nu in het leven sta. Ik ben het levend voorbeeld van: Ook al heb je een slechte start gehad. Je hebt zelf in de hand wat je van het vervolg kan maken. Als je maar bereid bent om bij jezelf te onderzoeken en te voelen.

Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?

Reisleidster. Een droom is om camperreizen in Noord-Amerika te organiseren en te begeleiden.

Wie vind je inspirerend?

Mensen die veel hebben meegemaakt en in staat zijn om degene door wie ze zijn gekwetst, te vergeven

Jouw favoriete boek en boekentips?

Kinderboek: Joop ter Heul J

Het Raadsel Spinoza van Irvin D. Yalom

Boekentips

De Keuze van Edith Eger

De helende kracht van acceptatie van Annemarie Postma

Jouw favoriete film en waarom?

Scent of a woman. Prachtig verhaal, van persoonlijke kracht en voor elkaar zorgen. Fantastische gespeeld door Al Pacino.

Jouw favoriete spreuk / quote?

Alles wat je wilt is aan de ander kant van angst.

Wat is jouw missie?

Mensen helpen hun eigen pijn te durven dragen en zichzelf te kunnen troosten, zodat ze niet meer hoeven te leven vanuit hun overlevingsstrategie. Maar kunnen leven uit zelfbewustzijn en daardoor in liefde verbonden zijn met hun zelf en in hun relaties. 

Wat is jouw superkracht?

Ik ben goed in tussen de regels te luisteren. Niet alleen te horen, maar ook te voelen wat het probleem is en ik kan dat als een spiegel voorhouden.

Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?

Bewust zijn van welke pijn uit je verleden aan je trekt, 

bewust zijn van je angst voor wat eventueel in de toekomst je kan overkomen, 

na bewustzijn loslaten en dan 

Leven in het NU.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Landrada

Landrada is een praktijk voor individuele therapie en relatietherapie,
in 2009 opgericht door Landra de Bruijn.

Landrada is aangesloten bij TP – Therapiepsycholoog – Netwerk van therapeuten en psychologen.

Contact

+31 (0)6 41 36 57 47

Fazantenhof 57 - 3755 EE - Eemnes

Back To Top