Ga naar hoofdinhoud
De kern is aangeraakt, jij hebt kunnen oefenen
Het gewenste resultaat is er
Systemisch Werk

Een mooie manier die ik onder andere inzet is Systemisch Werk. Deze vorm gaat voorbij het denken. Hiermee kom je bij het voelen.
Ik laat je kennis maken met jezelf toen je nog jong was en je minder fijne situaties hebt verstopt en afgekeurd.
Zo had je ooit bedacht dat als je dat wegstopt je er geen last meer van hebt. Het tegenstrijdige is dat dit onderdrukken energie kost en dat je met regelmaat in herhalende lastige situaties terecht komt.

Op het moment dat je de gevoelens en ervaringen weer vrij laat, komt er ontspanning en kan je goed voor jezelf zorgen.

Transactionele Analyse

Hier gaan we er vanuit dat je meerdere delen in jezelf hebt: een ouder, kind en volwassen deel.
Hiermee laat ik je kennis maken. Weten vanuit welk deel je communiceert en wat voor een effect dat heeft in persoonlijke en zakelijke relaties geeft je veel inzicht. Als je weet wat je deed en dat beseft dat dat niet goed voor jou is, kan je besluiten om het anders te doen. Hierdoor neem je zelf de regie in je relatie met anderen.

Werkvormen die hierbij aansluiten en die ik ook inzet, zijn Voice Dialogue en Schematherapie.

Schematherapie

Ervaringen uit je jeugd hebben een grote invloed op je gevoelsleven als volwassene.  We kijken naar het ontstaan en de mogelijkheid van het veranderen van je gevoel en gedrag nu als volwassene.
Het mooie is dat als je de confrontatie met jezelf en oude pijnen aandurft je ook meteen de opluchting voelt. Wat onderdrukt is, kan nu worden geheeld.
Alles valt op zijn plek, waardoor jij rust in jezelf voelt.
Dit klinkt misschien spannend, maar we gaan pas elke keer een stapje verder in jouw zoektocht als jij er klaar voor bent.

Emotional Freedom Technique

Alle overtuigingen maar ook alle aspecten en herinneringen die aan een oorspronkelijke ervaring zijn gekoppeld, worden met behulp van EFT losgekoppeld. Terwijl de overtuigingen/herinneringen en aspecten hardop worden benoemd, wordt er tegelijkertijd op een aantal plekken (uiteinden van meridianen) geklopt. Hierdoor wordt de oorspronkelijke ervaring anders opgeslagen waardoor de emotionele reactie niet meer plaatsvindt. Er wordt op dit moment in de wetenschap steeds meer ontdekt dat technieken als EFT en EMDR effectief zijn.

Voice Dialogue

Voice Dialogue is een methode om jezelf met al je kanten/ subpersonen beter te leren kennen. Ook hier gaat het om te leren je eigen regie te kunnen nemen.

Over Landrada

Landrada is een praktijk voor individuele therapie en relatietherapie,
in 2009 opgericht door Landra de Bruijn.

Landrada is aangesloten bij TP – Therapiepsycholoog – Netwerk van therapeuten en psychologen.

Contact

+31 (0)6 41 36 57 47

Fazantenhof 57 - 3755 EE - Eemnes

Back To Top